МЗС Франції: Росія повинна вплинути на бойовиків на Донбасі

Понеділок, 27 лютого 2017, 16:57

Франція рішуче засуджує відновлення бойових дій, внаслідок яких кілька мирних мешканців отримали поранення на сході України.

Про це йдеться у заяві на сайті МСЗ Франції.

"Спостерігачі ОБСЄ стали ціллю (обстрілів. - Ред.), а їхнє обладнання вилучене. Ми закликаємо всі сторони до стриманості, а Росію - до використання свого впливу на сепаратистів. Ми закликаємо до негайної реалізації домовленостей про режим припинення вогню, передбаченого Мінськими угодами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 лютого у непідконтрольній Україні Ясинуватій патруль СММ намагався запустити БПЛА для того, щоб проконтролювати ймовірний артобстріл Донецької фільтрувальної станції.

В цей момент з'явилися озброєні люди, направили на спостерігачів зброю і захопили безпілотник, після чого один із чоловіків відкрив вогонь в напрямку членів СММ ОБСЄ.

У суботу Тристороння контактна група закликала ОРДО провести розслідування інцидентів, пов'язаних з обстрілом беззбройного патруля СММ ОБСЄ і захопленням безпілотника місії.

За даними джерел "Української правди", на засіданні від представників бойовиків вимагали повернути безпілотник, але вони відмовилися це робити.

26 лютого біля Попасної офіцери української сторони СЦКК потрапили під обстріл з мінометів та СПГ з боку представників незаконних збройних формувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.