Союзники Фійона призупинили підтримку його кампанії, можуть перейти до Макрона

Середа, 1 березня 2017, 19:18

Французька партія центристів "Союз демократів і незалежних" вирішила у середу, 1 березня, призупинити свою участь у передвиборній кампанії Франсуа Фійона та думає над тим, щоб надалі підтримувати незалежного кандидата Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на джерело у партії центристів.

Нагадаємо, сьогодні, 1 березня, на прес-конференції Франсуа Фійон підтвердив інформацію про виклик 15 березня судовими магістратами у справі працевлаштування його дружини й дітей, та що він не зніматиме свою кандидатуру на виборах президента країни.

Повідомляється, що після того, як Фійон оголосив, що не зніматиме свою кандидатуру, попри можливі звинувачення, центристська партія "Союз демократів і незалежних" вирішила призупинити свою участь у президентській кампанії Фійона.

За словами лідера партії Жана-Крістофа Лагарда, наступного тижня виконавчий комітет партії буде приймати колективне рішення щодо підтримки Фійона.

"До прийняття цього рішення, участь "Союзу демократів і незалежних" у кампанії Франсуа Фійон призупинено", - сказав він.

За даними Le Figaro, яке посилається на джерело у партії центристів, більша частина "Союзу демократів і незалежних" думають над тим, щоб надалі підтримувати незалежного кандидата Еммануеля Макрона.

Зазначимо, що партія "Союз демократів і незалежних" була заснована у 2012 році на базі однойменної парламентської групи. До складу Союзу входять вісім окремих політичних партій, що зберегли свою самостійність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.