Нові подробиці Смоленської катастрофи розкриють найближчим часом - міністр

Неділя, 12 березня 2017, 16:09

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що найближчим часом будуть розкриті нові подробиці у справі катастрофи літака Ту-154, який розбився під Смоленськом у 2010-му році.

Про це повідомляє The News.pl з посиланням на агентство PAP.

За словами польського міністра оборони, "підкомісія" з розслідування катастрофи незабаром відкриє свої висновки.

Він додав, що про більшість доказів було відомо раніше, але їх не було  відкрито. Також, за його словами, буде оприлюднено нову інформацію у даній справі.

Повідомляється, що раніше Мацеревич заявляв про те, що були знайдені докази причетності Росії до катастрофи, проте він не хотів повідомляти подробиці.

"Я б з радістю показав вам сьогодні матеріали, але я не належу до Комітету з розслідування аварій", - сказав Мацеревич агентству.

Міністр оборони також повідомив, що багато інформації було приховано комісією, яка займалася розслідуванням катастрофи з 2010 року до 2011 року, коли при владі був попередній польський уряд.

Нагадаємо, раніше в уряді Польщі заявляли, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.