Референдум про незалежність Шотландії у 2018-19 роках не буде легальним - міністр

Середа, 15 березня 2017, 13:27

Шотландський міністр британського уряду Девід Манделл заявив, що неможливо провести легальний референдум щодо незалежності Шотландії в ті терміни, які вимагає перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Про це повідомляє Reuters.

Стерджен, лідер Шотландської Національної партії, яка виступає за незалежність, у понеділок заявляла про проведення нового референдуму в кінці 2018 року або на початку 2019 року, після того, як будуть зрозумілі умови виходу Великої Британії з Європейського Союзу, але перш ніж станеться вихід з ЄС.

"Це буде неможливо для людей у ті терміни, запропоновані Нікола Стерджен, скласти для себе обґрунтовану думку і, отже, отримати законний, справедливий та вирішальний референдум", - сказав Манделл.

"Є таке приховане припущення щодо вимог референдуму, що якщо він відбудеться і люди проголосують за незалежність, то цим можна буде зупинити вихід Шотландії зі складу ЄС, це абсурд", - додав він.

Згідно з опитуванням, проведеним з 9 по 14 березня, 43% шотландців висловилися за незалежність, у той час як 57% вважають за краще залишитися в складі Великої Британії.

Нагадаємо, у понеділок перший міністр Шотландії Нікола Стерджен підтвердила, що буде просити дозволу провести другий референдум про незалежність Шотландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.