Римська декларація ЄС буде ухвалена – прем’єр Польщі

П'ятниця, 24 березня 2017, 13:52

Римська декларація ЄС за підсумками саміту з нагоди 60-річчя Євросоюзу буде ухвалена.

Про це заявила премʼє-міністр Польщі Беата Шидло напередодні свого відльоту на саміт, повідомляє Onet.

"Польща вважає, що ЄС здатний на дуже амбітні цілі; ми повинні бути сміливими у прийнятих рішеннях", – сказала прем'єр-міністр.

 Вона підкреслила, що Римська декларація покаже досягнення ЄС, "все, що за цей час було досягнуто у створенні Європейського Співтовариства" і має визначити напрямок, в якому ЄС буде рухатися далі.

"Наразі документ вже в тій формі, в якій його можуть прийняти всі країни. На останньому саміті ми довго обговорювали зміст документу. Я дуже чітко поставила умови, які були пріоритетами для Польщі", – додала Беата Шидло.

За її словами, пріоритетами для Польщі є спільний ринок з рівними можливостями, єдність Європи, оборонна політика, яка має бути розроблена у співпраці з НАТО і сильна позиція національних парламентів.

"Я сподіваюся, що майбутнє ЄС буде добрим і Євросоюзу зустріне це майбутнє об’єднаним і буде поважати думку держав. Для європейців головне, щоб ЄС був зосереджена на проблемах європейців", – додала прем'єр.

Раніше повідомлялося, що Польща може не підтримати Римську декларацію, яка визначатиме курс Європейського Союзу після виходу Великої Британії, якщо в тексті документу не буде відображено питань, які Варшава вважає важливими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.