Вихід Франції з єврозони не призведе до хаосу – Ле Пен

Неділя, 26 березня 2017, 15:22

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен запевняє виборців, стурбованих її наміром вивести країну з єврозони, що хаосу в зв’язку з цим не буде.

Про це повідомляє Reuters.

"Вихід з зони євро – одна з шаблонних обіцянок ультраправої партії "Національний фронт", яка є в опозиції до уряду", – відзначає агенція.

"Це приваблює розгніваних глобалізацією виборців. Але така позиція також є перепоною на шляху до влади, адже наразі більшість у країні виступає проти повернення  грошової одиниці "франка", – продовжує Reuters.

Варто відзначити, за результатами опитування IFOP (Французького інституту суспільної думки – ред.), близько 72% мешканців не підтримують ідею повернення  до "франка".

"Євро спровокував дуже серйозне зростання цін і різке падіння купівельної спроможності", – цитує агенція слова Ле Пен.

За її словами, євро перешкоджає створенню нових робочих місць, тому що призводить до зниження конкурентоспроможності французької економіки. 

Також Ле Пен заявила, що в разі обрання вона не буде різко виходити з євро, натомість збирається провести референдум з цього питання.

"Це (вихід з зони євро – ред..) має бути зроблено в раціональний спосіб, після попередньої підготовки … я не хочу хаосу (в разі виходу з єврозони – ред..)", – наголосила Ле Пен.

Нагадаємо, раінше лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен заявила, що Велика Британія показала іншим країнам шлях, як можна залишати Європейський Союз.

Варто додати, що французькі ультраправі на чолі з Ле Пен належать до так званих євроскептиків, тобто тих політичних сил, які виступають проти ЄС.

Раніше Ле Пен неодноразово заявляла про необхідність виходу Франції з єврозони і намір відмовитися від євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.