Родичі жертв катастрофи Germanwings подали в суд в Іспанії

Вівторок, 28 березня 2017, 09:48

Родичі шести загиблих в результаті авіакатастрофи літака Germanwings подали позов про відшкодування шкоди в іспанський суд.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

 Як стверджують позивачі, катастрофі літака можна було б запобігти, якщо б авіакомпанія або її материнське підприємство Lufthansa своєчасно виявили психічне захворювання другого пілота Андреаса Любіца.

Сума компенсації не розголошується, проте, за повідомленням адвоката потерпілих, пропозиція авіакомпанії є "образливою".

Як заявив в Барселоні представник групи потерпілих Нарсіс Мотхе, у 27-річного Любіца було "досить" симптомів, однак Lufthansa не сприйняла їх серйозно. Мотхе також розкритикував прокуратуру німецького Дюссельдорфа, яка в січні припинила розслідування трагедії, оскільки не було даних, що провину за загибель пасажирів несуть і інші люди, крім Любіца. Не виключено, стверджує Мотхе, що в місяці перед авіакатастрофою лікарі, колеги та родичі могли дізнатися про суїцидальні наміри Любіца.

У січні 2017 року родичі загиблих вже подали позов до суду США.

Аеробус A320 німецької авіакомпанії Germanwings, що летів з Барселони в Дюссельдорф, розбився 24 березня 2015 року у французьких Альпах. Загинули усі 150 людей, що перебували на борту, у тому числі 72 громадянина Німеччини. Слідство прийшло до висновку, що другий пілот Андреас Любіц навмисно привів до краху літака в горах. Перед цим він замкнувся в кабіні і не пускав туди командира екіпажу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.