У Франції відкрили пам'ятник жертвам аварії Germanwings

Фото
П'ятниця, 24 березня 2017, 20:10

У другу річницю аварії в Альпах літака компанії Germanwings у Франції памʼятник жертвам трагедії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На церемонії, що відбулася в Ле-Верні в п'ятницю, 24 березня, глава концерну Lufthansa, (до якого входить Germanwings – ред.), Карстен Шпор (передав родичам загиблих "Сонячну кулю" - роботу німецького скульптора Юргена Батшайдера", – йдеться у повідомленні.

Пам'ятник – це позолочена куля діаметром 5 метрів, яка складається зі 149 елементів.

"Всередині знаходиться циліндр у формі кристала, в який вмонтовані дерев'яні кульки - родичі жертв катастрофи можуть заповнити їх текстами з особистими спогадами", – відзначає видання.

 фото dpa

В день памʼяті жертв трагедії, траурна церемонія відбулася також у містечку Хальтерн-ам-Зе у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія. Серед 150 загиблих в катастрофі літака Germanwings 16 школярів та двоє учителів з цього містечка.

Нагадаємо, 24 березня 2015 року на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwings з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Любіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Любіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.