Уряд Косова дозволив прем'єру Сербії приїхати з політичною агітацією

Вівторок, 28 березня 2017, 20:14

Уряд Косово схвалив запит сербського прем'єр-міністра Александра Вучича відвідати Лепосавич - північний муніципалітет з сербською більшістю, в рамках президентської кампанії у Сербії.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Ми прийняли рішення, яке дозволяє Александару Вучичу в середу залишатися протягом трьох годин в регіоні, де він відвідає школи. Це непросте рішення для нашої влади, знаючи поведінку Сербії щодо Косово", - сказав міністр закордонних справ Косова.

Але влада Косова заборонила приєднатися до Вучича сербському міністру оборони Зорану Джорджевічу і міністру внутрішніх справ Небойші Стефановичу.

До прийняття рішення косовським урядом, повідомлялося, що Вучич хотів приїхати на два дні і мав намір відвідати гірничодобувний комплекс Трепча, на який претендують і Белград, і Пріштіна, і провести передвиборний мітинг у Лепосавичі.

Поки що невідомо, чи здійснить він всі заплановані поїздки. Так само поки не зрозуміло, чи буду у Косово проходити голосування на виборах президента Сербії і в якій формі.

На початку року влада Косова заборонила в’їзд  нинішньому президенту Томіславу Ніколічу, коли він планував відвідати православне Різдво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.