Туреччина перетнула "червону лінію", вступ до ЄС неможливий – глава МЗС Австрії

П'ятниця, 28 квітня 2017, 11:17

Туреччина перетнула "червону лінію", провівши конституційний референдум про розширення повноважень президента, переговори про членство країни в Євросоюзі необхідно припинити.

Про це заявив глава МЗС Австрії Себастьян Курц перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС на Мальті.

"Референдум – ще один крок до централізації влади в руках однієї людини. І це сигнал Європейському Союзу, що Туреччина все більше віддаляється від Європи та наших цінностей. Я хочу, щоб ЄС вибудував відкриту та сміливу лінію: контакти з Туреччиною – так, але вступ – ні", – сказав Курц.

Австрійський міністр додав, що ЄС має напрацювати нові правила щодо співпраці з Анкарою. Рішенням на європейському рівні може стати, на його думку, договір про сусідство.

"Подальші переговори з Туреччиною щодо вступу не мають змісту", - резюмував Курц. 

Нагадаємо, раніше зупинити переговори про членство Туреччини у ЄС після проведення референдуму закликали у Європарламенті. 

Доповідач Європарламенту з турецького питання Каті Пірі вважає, що Туреччина не може приєднатися до ЄС з новою конституцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: