Маккейн знову закликав Трампа надати Україні летальну зброю

Четвер, 22 червня 2017, 15:57

Сенатор Джон Маккейн, голова Комітету Сенату з питань збройних сил, знову закликав президента США Дональда Трампа надати Україні летальне оборонне озброєння для захисту від російської агресії.

Відповідна заява опублікованій на сайті політика.

Сенатор привітав рішення Мінфіну США щодо посилення санкцій проти Росії.

"Сполучені Штати повинні продовжувати посилювати тиск на Росію, доки не змусять її вивести свої сили з України, включно з території Кримського півострова", - заявив він.

"Відштовхуючись від цього важливого кроку, президент Трамп повинен нарешті вжити заходів, щоб змінити слабку політику свого попередника та надати Україні оборонну летальну допомогу, яку вона потребує та на яку вона заслуговує, для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності від російської агресії", - наголосив Маккейн.

"Президент Трамп має можливість перегорнути сторінку ганебної глави в історії США. Надавши Україні оборонну летальну допомогу, вже затверджену Конгресом, він може почати нову главу щодо відновлення прихильності Америки до наших союзників й партнерів та у прагненні до свободи", - відзначив він.

Нагадаємо, у лютому сенатор Джон Маккейн, голова Комітету Сенату з питань збройних сил, надіслав листа президенту США Дональду Трампу, у якому закликав його надати оборонну летальну допомогу, яка необхідна українським збройним силам, щоб захистити себе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.