Канада та європейські союзники НАТО збільшать витрати на оборону на 4,3%

Середа, 28 червня 2017, 12:54

Європейські союзники НАТО та Канадв збільшать витрати на оборону на 4,3% в 2017 році, а за останні три роки витрати зросли на суму у розмірі $46 млрд.

Про це заявив генеральній секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

"Щоб наші країни були в безпеці, ми повинні продовжувати працювати над збільшенням витрат на оборону та більш справедливим розподілом фінансового тягаря ", - сказав Столтенберг.

Міністри оборони країн-членів НАТО зустрінуться у Брюсселі 29 червня, щоб обговорити більші витрати на безпеку, на яких наполягав президент США Дональд Трамп.

"Після багатьох років падіння, у 2015 році ми побачили реальне збільшення оборонних витрат серед європейських союзників та Канади...цього року ми передбачаємо ще більший реальний приріст на 4,3%", - сказав генсек.

Він зазначив, що 25 союзників планують збільшити оборонні витрати цього року. У минулому році п'ять країн-членів НАТО досягли рівня витрат на оборону у 2% ВВП.

"Цього року ми очікуємо, що Румунія приєднається до них, а в 2018 році Латвія та Литва витратять на оборону 2% ВВП", - сказав Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.