Східне партнерство буде серед пріоритетів під час головування Естонії в Раді ЄС

П'ятниця, 30 червня 2017, 13:36

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер заявив, що Східне партнерство буде серед пріоритетів під час головування країни в Раді ЄС.

Про це повідомляється на сайті МЗС Естонії.

"Східне партнерство - серед пріоритетів Естонії під час головування (в Раді ЄС - Ред.), і ми хочемо залучити до обговорення представників усіх шести країн Східного партнерства - України, Молдови, Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану", - сказав Міксер під час зустрічі із главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні.

Повідомляється, що Міксер представив програму головування Естонії в Раді ЄС, схвалену напередодні урядом країни, де зосереджено увагу на пріоритетах у зовнішніх відносинах та темах, що стосуються Європейської політики сусідства, включаючи виконання завдань Східного партнерства.

Міністр закордонних справ Естонії та глава зовнішньополітичного відомства ЄС також обговорили організацію неформальних зустрічей міністрів у Таллінні.

Як відомо, Естонія очолить Раду ЄС з 1 липня по 31 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Естонія мала головувати в Раді ЄС після Великої Британії з початку 2018 року, але тепер вона вступить у свої права на півроку раніше через вихід британців з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.