НАТО висловить РФ обурення через небезпечні маневри літаків над Балтикою – ЗМІ

Середа, 12 липня 2017, 11:46

На Раді Росія-НАТО країни-члени висловлять РФ обурення з приводу небезпечних маневрів російських пілотів над Балтійським морем.

Про це повідомляє Politico.

"Незадоволеність НАТО з приводу непотрібних провокацій російських військових літаків буде висловлена на зустрічі Ради Росія-НАТО в Брюсселі, в рамках якої західні союзники і РФ підтримують діалог в рамках загострення напруженості" - зазначає видання.

Занепокоєність НАТО виникла на тлі серії інцидентів між літаками союзників і російськими бортами у переповненому повітряному просторі Балтійського моря.

Представник НАТО, який говорив на умовах анонімності, розповів, що дії російських пілотів будуть серед питань, які союзники піднімуть на засіданні в четвер.

Крім того, союзники піднімуть тему масштабних навчань "Захід", які Росія планує провести біля кордонів НАТО. Союзники вважають, що ці навчання належать до таких, про які належить офіційно повідомляти в рамках Віденського документа.

Зокрема, належить повідомляти про навчання, кількість яких перевищує 9 тисяч військовослужбовці. При кількості військових, вищій за 13 тисяч, на навчаннях можуть бути присутні спостерігачі ОБСЄ. У НАТО вважають, що на навчаннях "Захід" будуть присутні 100 тисяч військових, однак Кремль розділив їх, щоб уникнути необхідності повідомлення чи спостереження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.