У Німеччині за шахрайство засудили сирійця, якого підозрювали в плануванні теракту

П'ятниця, 11 серпня 2017, 14:50

Суд у німецькому місті Саарбрюккен визнав винним у шахрайстві 39-річного сирійця, якого звинувачували в підготовці теракту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Суд засудив сирійця до 2,5 років в'язниці за спробу шахрайства.

Звинувачення вважало його винним у "спробі співучасті у вбивстві" і наполягало на 10 роках ув'язнення. Прокуратура припускала, що громадянин Сирії планував здійснити теракт.

Суд вказав на те, що при затриманні у підозрюваного не було знайдено вибухівки. "Обвинувачений не мав ні бажання, ні можливості здійснити теракти, про які він заявляв", - зазначив головуючий суддя Бернд Вагнер.

Як сторона захисту, так і сторона звинувачення має намір подати апеляцію на рішення суду.

Хасан А., який міг готувати теракт на Новий рік, був затриманий 31 грудня 2016 року. Для здійснення атаки, ймовірно планувалося використовувати транспортний засіб, який планувалося забезпечити атрибутами, характерними для поліцейських автомобілів. Водій машини, імовірно, повинен був здійснити наїзд на натовп.

За версією слідства, чоловік допомогою месенджера Telegram підтримував контакт з вірогідним прихильником "Ісламської держави" з сирійської Ракки. Дані листування правоохоронні органи отримали, заручившись доступом до його мобільного телефону.

Сирієць звинувачення на свою адресу відкидає, стверджуючи, що вигадав історію в надії отримати від ІДІЛ фінансову підтримку в розмірі 180 тисяч євро і перерахувати кошти на утримання своєї сім'ї в Сирії. Правоохоронні органи також схиляються до висновків, що чоловіком рухали, головним чином, фінансові мотиви. Тому суд і засудив його за шахрайство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: