Меркель підтримала заклики Макрона щодо ЄС різних швидкостей

Середа, 30 серпня 2017, 09:21

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала заяви про Європу різних швидкостей президента Франції Еммануеля Макрона, який вважає, що ядро "авангардних" країн має прокласти шлях у поглибленні інтеграції в ЄС.

Про це повідомляє Euractiv.

"Ми повинні уявити собі Європу кількох форматів: щоб йти далі з тими, хто прагне просуватися вперед, та водночас не відставати через ті держави, які хочуть ... прогресувати повільніше чи не йти так далеко", - сказав він у своїй першій великій зовнішньополітичній промові у вівторок.

Частина його планів - це створення бюджету для 19 країн-членів єврозони, який буде під наглядом міністра фінансів та нового парламенту.

"Я дала зрозуміти, що я не маю нічого проти ідеї міністра фінансів ЄС. Нам просто потрібно визначити, що може зробити цей міністр фінансів", - сказала Меркель журналістам, додавши, що це може забезпечити кращу координацію бюджетної та економічної політики.

Повідомляється, що Меркель схвалила ідею створення Європейського валютного фонду.

"Це може зробити нас ще більш стабільними і дозволить нам показати світу, що у нас є всі механізми у власному портфоліо єврозони, щоб бути в змозі добре реагувати на несподівані ситуації", - сказала вона.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила виборцям, що рішення Британії покинути ЄС і обрання президентом Франції Еммануеля Макрона змінило її бачення об’єднаної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.