Facebook видалив тисячі фейкових аккаунтів перед виборами в Бундестаг

Четвер, 28 вересня 2017, 08:57

Соціальна мережа Facebook за місяць до виборів у Бундестаг заблокувала десятки тисяч фейкових акаунтів в Німеччині.

Про це йдеться в прес-релізі віце-президента Facebook зв'язків з громадськістю в країнах Європи, Близького Сходу та Азії Річарда Аллана, повідомляє DW.

Для боротьби з поширенням недостовірної інформації напередодні виборів Facebook співпрацював з Федеральною службою з інформаційної безпеки Німеччини (BSI). Компанія провела тренінги з членами Бундестагу та кандидатами на виборах з питань інформаційної безпеки. Між Facebook і BSI був налагоджений канал передачі інформації, що стосується безпеки в контексті виборів в бундестаг.

Крім того, для боротьби з фейковими новинами і для підтримки здорової суспільної дискусії компанія проводила моніторинг публікацій, які полегшують ознайомлення з передвиборними темами з різних точок зору.

Була також використана здатна самостійно навчатись програма, яка скорочувала поширення спаму і матеріалів, в тому числі відео, в яких заголовок спотворював зміст тексту з метою зацікавити користувачів соцмережі, говориться в повідомленні Facebook.

Щоб допомогти німецьким виборцям розібратися в програмах партій, Facebook створив розділ, в якому партії могли представити свої позиції за основними передвиборчими темами.

Якщо користувач в своєму новинному каналі натискав на посилання матеріалу, присвяченого виборам, соцмережа пропонувала йому ознайомитися з поглядами різних німецьких партій з даної теми.

"Дослідження показують, що кількість фейкових новин під час цих виборів була невеликою. Ми багато чому навчилися, і будемо застосовувати отриманий досвід під час наступних виборів", - йдеться в повідомленні Аллана.

При цьому він визнав, що початі зусилля не привели до повного усунення дезінформації в ході виборів в бундестаг, однак вони значно ускладнили її поширення в соціальній мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.