Чехія: переможець виборів допускає формування уряду меншості

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 17:38

Лідер партії ANO, що отримала перемогу на парламентських виборах у Чехії, Андрей Бабіш допускає формування уряду меншості із залученням позапартійних фахівців.

Заяву політика наводить Aktualne.cz.

"Якщо нам дуже скрізь відмовлено, то ми спробуємо сформувати уряд меншості", - заявив Бабіш. За його словами, такий уряд матиме програму "яка частково виконуватиме програму всіх партій". Також Бабіш пообіцяв запросити у такий уряд позапартійних фахівців.

Нагадаємо, ANO здобув впевнену перемогу за результатами парламентських виборів у Чехії, отримавши 78 мандатів із 200. Однак, інші партії заявили, що не збираються формувати коаліцію із ANO.

Протягом цього тижня Бабіш провів консультації із лідерами всіх партій, що пройшли до парламенту. Готовність до співпраці висловила лише ультраправа SPD Томіо Окамури, однак така коаліція була б вкрай погано сприйнята у ЄС. Тим більше - сам Бабіш раніше заявив, що не буде формувати "анти європейської коаліції".

Уряд меншості дозволить ANO вирішити цю проблему, залучаючи голоси SPD або окремих представників інших партій для затвердження уряду та голосування за урядові ініціативи, без формування формальної коаліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.