Лідер найбільшої фракції Європарламенту закликав Мей звільнити Джонсона

Вівторок, 3 жовтня 2017, 14:14

Німецький депутат Європарламенту Манфред Вебер закликав прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей звільнити свого міністра закордонних справ Бориса Джонсона, щоб зміцнити єдність британського уряду щодо Brexit та досягти успіху на переговорах.

Про це повідомляє Bloomberg.

Вебер, член німецької керівної партії Християнсько-демократичний союз та лідер найбільшої групи у Європарламенті - Європейської народної партії, заявив, що недисциплінована та жорстка позиція Джонсона щодо запланового виходу Британії з ЄС означає, що "британський уряд потрапив у пастку своїх партійних сварок та політичних суперечностей".

Про це він заявив під час дебатів Європарламенту щодо Brexit.

"Терезо, будь ласка, не ставте свою партію на перше місце, будь ласка, поставте на перше місце Британію, британських громадян", - заявив німецький політик.

"Будь ласка, більше ніяких промов, покажіть лідерство. І найкраще, мабуть, буде звільнити Джонсона, тому що нам потрібна чітка відповідь, хто відповідає за позицію Британії", - сказав Вебер.

Bloomberg відзначає, що зауваження Вебера, соратника канцлерки Німеччини Ангели Меркель, є рідкісним випадком, коли політик ЄС втручається у питання складу іншого національного уряду і сигналізує ступінь розчарування в Європі щодо Brexit-стратегії Мей.

Раніше повідомлялося, що Джонсон виступив за "жорсткий" Brexit за кілька днів до важливої заяви Мей.

Нагадаємо, сьогодні, 3 жовтня, Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо переговорів про Brexit.

У документі зазначається, що у перших чотирьох раундах переговорів між Євросоюзом та Великою Британією прогрес щодо пріоритетів ЄС був недостатнім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.