У Порошенка запевняють, що не просили перспективи членства в рішенні Східного партнерства

П'ятниця, 1 грудня 2017, 11:29

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна не просила перспективи членства в ЄС в рішенні саміту "Східного партнерства".

Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", прокоментувавши результати візиту президента України до Брюсселя на саміт "Східного партнерства".

"Ми завжди прагнемо ставити найвищу планку і все більш амбітні цілі. Єдине, що хотів би одразу зазначити, що жодних ультиматумів про перспективу членства для України ми не ставили. Не час і не місце.

Тому дивно було читати про ці "фейкові" вимоги практично в кожному другому виданні. Ми максималісти, але одночасно прагматики і реалісти", - сказав він.

Єлісєєв визнав, що декларація саміту "Східного партнерства" є "далекою від ідеалу".

"Занадто різні рівні амбіцій партнерів по зближенню з ЄС і ставлення до російського агресора. Разом з тим, всі ті амбітні речі, які нам завадили включити "друзі Путіна" у фінальний документ саміту, ми змогли включити в заяву зустрічі лідерів Європейської народної партії", - пояснив він.

За словами Єлісєєва, йдеться про засудження триваючої російської агресії, підтвердження підтримки відновлення територіальної цілісності України, невизнання спроби анексії Криму, підтримка режиму санкції проти Росії, та розробка нового амбітного "Європейського плану для України".

Нагадаємо, у підсумковій декларації саміту Східного партнерства міститься згадка про європейські прагнення та європейський вибір країн партнерів.

Повний текст декларації  CхП читайте на сайті "Європейської правди". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.