Шість країн ЄС не підтримали позицію Брюсселя щодо Єрусалима

П'ятниця, 22 грудня 2017, 10:23

Шість країн-членів ЄС не підтримали офіційну позицію Брюсселя і утрималися при голосуванні в Генеральній Асамблеї ООН щодо резолюції про статус Єрусалима, проти якої ухвалення якої виступили США.  

Про це повідомляє EUobserver.

Від голосування утрималися Угорщина, Хорватія, Чехія, Польща, Латвія та Румунія, таким чином вони не підтримали спільну позицію ЄС, за якою Єрусалим повинен бути розділений між Ізраїлем та Палестиною після відповідного рішення двох держав.

Як повідомляла "Європейська правда", Україна не голосувала за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю. 

За словами представників української делегації в ООН, таким чином вони висловили свою позицію, що таке голосування не сприятиме зменшенню напруги в регіоні, а статус Єрусалима має бути вирішений лише шляхом мирних переговорів.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.