Куплену мерією Кишинева новорічну ялинку спиляли незаконно

фото
Середа, 10 січня 2018, 16:36

Головну новорічну ялинку, яку зрубали на території колишнього дитячого садка та встановили до свят у Кишиневі, спиляли незаконно.

Це підтвердила екологічна інспекція Кишинева у відповідь на запит екс-міністра навколишнього середовища Валеріу Мунтяну, повідомляє NewsMaker.

Мунтяну направив запит до екологічної інспекції Кишинева ще у першій половині грудня, звинувативши виконуючу обов’язки мера Сільвію Раду у незаконній вирубці дерева. Він запевняв, що за кілька годин в суботній день неможливо було підготувати всі необхідні документи.

Через місяць в інспекції підтвердили, що ялинку, яка росла на території колишнього дитячого садка, спиляли без узгодження робіт з органами, відповідальними за навколишнє середовище, і без відповідної авторизації.

Головна ялинка Молдови на території колишнього дитсадка 

В інспекції вину за незаконну вирубку поклали на представника власника ділянки,якого оштрафували на 30 доларів (1500 леїв).

Екс-міністр Мунтяну заявив, що в.о. мера Сільвія Раду "знайшла цапа-відбувайла, який відповість за нелегальне спилювання ялинки у дворі дитячого садка". Він упевнений, що оштрафувати повинні були саме Раду.

У мерії Кишинева від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, ялинку, що стала головною новорічною ялинкою Молдови, зрубали у дворі колишнього дитячого садка в Кишиневі. Зараз ця ділянка належить приватній особі, у якого в. о. мера Сільвія Раду, теж як приватна особа, купила новорічне дерево.

Це сталося через кілька годин після того, як стало зрозуміло, що привезена з України ялинка сильно постраждала під час транспортування. Вона шокувала мешканців столиці Молдови і дерево довелось замінити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.