Росія підготує відповідь Молдові за "дискримінацію" російських ЗМІ

Четвер, 11 січня 2018, 09:53

В МЗС РФ заявили, що Москва залишає за собою право на відповідні заходи у зв'язку з утвердженням у Молдові закону про зміну Кодексу про телебачення та радіо, який обмежує трансляцію російських телеканалів.

Про це заявила в четвер офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ТАСС.

"З жалем доводиться констатувати, що даний акт відвертої дискримінації російських ЗМІ має послідовний характер та є черговим антиросійським випадом з боку правлячої парламентської більшості у Кишиневі.

Зі свого боку, підтверджуючи прихильність загальноприйнятому у міжнародних відносинах принципу взаємності, залишаємо за собою право на відповідні заходи", - наголосила дипломат.

"Те, яким чином русофобські сили молдавського парламенту в черговий раз нав'язали свою волю населенню, зневажаючи його основоположне право на вільний доступ до інформації, свідчить про те, що країна все далі відходить від демократичних норм, скочуючись до тоталітарних практик боротьби з альтернативними точками зору", - додала Захарова.

Нагадаємо, напередодні спікер парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента Ігоря Додона закон, що забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: