У Туреччині заявили, що США створюють так звану армію терористів у Сирії

Понеділок, 15 січня 2018, 12:03

Віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг розкритикував США за плани підтримати створення 30-тисячного військового контингенту, до якого увійдуть курдські та арабські повстанці (SDF), для захисту кордонів Сирії.

Про це повідомляє Anadolu.

"США, які дозволяють YPG та PYD (Загонам народної самооборони) - які є розгалуженням PKK ("Робітничої партії Курдистану") у Сирії - заснувати так звану армію терору для створення коридору терористів в регіоні під приводом боротьби з ІДІЛ, не борються з ІДІЛ та терористичними організаціями, а підтримують тероризм й терористичні організації", - заявив на своїй сторінці у Twitter віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг.

Його коментарі з'явилися після того, як американський військовий чиновник заявив, що очолювана США міжнародна коаліція проти "Ісламської держави" створить 30-тисячний військовий контингент, куди увійдуть "Сирійські демократичні сили" (SDF), для захисту кордонів Сирії.

В Туреччині вважають, що SDF (союз курдських та арабських повстанців, які воюють разом із коаліцією під керівництвом США) контролюються PKK та PYD, які Анкара відносить до терористичних організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.