Фінська компанія відмовилася постачати генератори до анексованого Криму - росЗМІ

Понеділок, 15 січня 2018, 15:26

Фінська компанія Wärtsilä відмовилася постачати генератори судноверфі "Затока", що знаходиться в анексованому Росією Криму, через санкції ЄС.

Про це повідомляє російське видання "РБК" з посиланням на джерело, знайоме з матеріалами Мінтрансу РФ.

Також цю інформацію виданню підтвердили партнер декількох російських суднобудівних компаній та представник Wärtsilä.

За словами одного з джерел, відмова постачати дизельні генератори призвела до збільшення терміну будівництва судна та необхідності коригування проектної документації. Судно планувалося здати вже в 2018 році.

Представник Wärtsilä розповів виданню, що компанія відмовилася постачати дизельні генератори керченській судноверфі через санкції ЄС.

"Дане питання ретельно розглядалося, та було прийнято рішення, що це (постачання обладнання в Крим. — Ред.) не буде відповідати існуючому режиму санкцій. Тому компанія Wärtsilä не може надати запитане обладнання", - додав він.

Нагадаємо, у липні 2017 року стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити поставку енергетичного обладнання російським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

У серпні минулого року ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.