Турецькі війська обстріляли курдів в Сирії, Анкара стягує війська до кордону

відео
П'ятниця, 19 січня 2018, 16:14

Турецькі війська обстріляли кілька курдських сіл у сирійському прикордонному районі Афрін.

Про це повідомляє турецька державна агенція Anadolu.

Турецькі гаубиці, які знаходяться в районах Кирихан і Хаса, завдали щонайменше 10 серій артилерійського вогню в напрямку Афрін.

Анкара заявляє, що обстрілам піддалися кілька об'єктів Робочої партії Курдистану, яку в Туреччині вважають терористичною організацією.

Також повідомляється, що обстріли на сирійському кордоні проводяться, щоб запобігти утворенню "транзитного коридору" уздовж кордонів Туреччини.

Раніше турецькі державні ЗМІ повідомили, що генштаб Туреччини привів збройні сили на кордоні з Сирією в підвищену бойову готовність і стягує військову техніку в прикордонну зону.

Нагадаємо, віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг розкритикував США за плани підтримати створення 30-тисячного військового контингенту, до якого увійдуть курдські та арабські повстанці (SDF), для захисту кордонів Сирії.

Його коментарі з'явилися після того, як американський військовий чиновник заявив, що очолювана США міжнародна коаліція проти "Ісламської держави" створить 30-тисячний військовий контингент, куди увійдуть "Сирійські демократичні сили" (SDF - союз курдських та арабських повстанців), для захисту кордонів Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.