Два керівники парламенту РФ приїдуть до ПАРЄ домовлятися про примирення

Понеділок, 22 січня 2018, 13:43

У вівторок ввечері відбудеться перше засідання ad-hoc комітета Парламентської асамблеї Ради Європи, який буде обговорюватися можливість повернення росіян до участі в роботі ПАРЄ.

Про це повідомила екс-президент ПАРЄ Стелла Кіріакідес, звітуючи про свою діяльність на цій посаді, повідомляє кореспондент "Європейскої Правди".

"Перше засідання спеціальної комісії заплановане на вівторок",  - заявила вона. Політик також нагадала, що кроком для виходу з кризи у відносинах з російським парламентом стала "зустріч з російськими парламентаріями, яка відбулася в грудні в Парижі"

На запит "Європейської правди" в секретаріаті ПАРЄ уточнили, що зустріч відбудеться у о 5 годині вечора за центральноєвропейським часом. На запрошення Стелли Кіріакідес до Страсбурга прибудуть віце-спікер Ради Федерації Петро Толстой та голова комітету Держдуми у міжнародних справах Костянтин Косачов.

Їх повноваження на цій зустрічі наразі не узгоджені.

Раніше повідомлялося, що новообраний голова Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті наполягає на продовженні діалогу з російським парламентом.

Нагадаємо, росіяни хочуть повернутися до ПАРЄ через зміни до регламенту.

Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто поверненням представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.