Прем'єр Польщі: після нападу Росії на Україну ми прийняли мільйони українців

Вівторок, 13 лютого 2018, 15:43

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що з початком війни на Сході України Польща прийняла мільйони українців.

Про це він сказав під час візиту до Лівану, де він обговорює ситуацію із сирійськими біженцями, повідомляє TVN 24.

Моравецький підкреслив, що після вторгнення Росії до Чечні Польща протягнула чеченцям "руку допомоги".

"Після нападу Росії на Україну ми прийняли мільйони українців. Звичайно, більшість з них є працівниками, але також до нас приїхали українці з східної частини країни, на яку напала Росія", - зазначив він.

Моравецький додав, що у Польщі  українці знаходять свій новий дім.

"Таким чином, ми показуємо Європейському Союзу, що ми піклуємось про безпеку на східному фланзі, на східному кордоні ЄС, і таким чином виконуємо свої обов'язки в рамках забезпечення безпеки всього Європейського Союзу", - підкреслив прем'єр Польщі.

Як повідомлялось, Польща виділить додатково 10 млн доларів на фінансування спільних польсько-ліванських проектів з надання допомоги сирійським біженцям, які проживають у таборах на території Лівану.

Як відомо,  Єврокомісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів.

Польща вважає, що прийняла "багато біженців" з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі блоку, однак в ЄС про це забувають або не помічають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.