Британія звинуватила Росію в кібератаці NotPetya проти України

Четвер, 15 лютого 2018, 09:22

За минулорічною кібератакою NotPetya, спрямованою проти України і такою, що потім поширилася Європою, стоять безпосереднього російські військові.

Про це заявив міністр британського зовнішньополітичного відомства лорд Ахмад Уїмблодонський, повідомляє BBC.

За його словами, рішення Британії покласти на Кремль відповідальність за кібератаку підкреслює той факт, що британський уряд не терпітиме "зловмисну кіберактивність".

"Уряд Британії вважає, що російський уряд, особливо російські військові, відповідали за руйнівну кібератаку NotPetya" - сказав він.

"Ці безвідповідальні дії зашкодили організаціям по всій Європі, що коштувало сотні мільйонів фунтів. Кремль поставив Росію в пряме протистояння Заходу, але так не повинно бути. Ми закликаємо Росію бути відповідальним членом міжнародного співтовариства, яким вона претендує бути, а не намагатися таємно підірвати його" - наголосив британський урядовець.

Про кібераку вірусу NotPetya стало відомо 27 червня 2017 року. Шкідлива програма блокувала системи компаній і вимагала для розблокування суму в біткоїнах, еквівалентну $300. Найбільше число постраждалих від вірусу було зафіксовано в Україні. Пізніше повідомлення про атаку вірусу з’явилися в Британії, Італії, США, Чехії, Німеччини та інших країнах.

Росія заперечувала свою причетність до кібератаки, стверджуючи, що так само постраждала від вірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.