Італійський міністр закликав ЄС покарати Словаччину через нечесну конкуренцію

Середа, 21 лютого 2018, 11:31

Міністр економіки Італії заявив у середу, що Європейській комісії слід ввести санкції проти Словаччини, якщо вона використає державну допомогу для заманювання компаній від партнерів з Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

Приводом для суперечки стало рішення бразильської компанії Embraco, яку контролює американський гігант Whirlpool, закрити завод на півночі Італії та перенести його до Словаччини. Звільнені будуть 497 італійських працівників.

Міністр економіки Італії Карло Календа вважає, що Словаччина надала компанії податкові пільги, що може порушувати правила державної допомоги, та звинуватив країну у "соціальному демпінгу".

У вівторок він вирушив в Брюссель, щоб переконати європейського комісара з конкуренції Маргрете Вестагер визнати "словацькі заохочення" незаконною державною допомогою.

"Якщо це так, комісія повинна суворо покарати Словаччину, оскільки це буде порушення правил внутрішнього ринку", - заявив італійський міністр.

Закриття фабрики стало центральним питанням передвиборчої кампанії в Італії напередодні голосування 4 березні. Опозиційні партії звинуватили уряд Італії у неспроможності бути почутими в Брюсселі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.