Берлусконі в разі перемоги на виборах хоче зробити главу Європарламенту прем’єром

Вівторок, 27 лютого 2018, 14:40

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі дав зрозуміти, що пропонуватиме Антоніо Таяні, президента Європарламенту, на посаду прем'єра, якщо його правоцентристський блок переможе на виборах в Італії 4 березня.

Про це повідомляє Ansa.

Однак Таяні ще не дав йому зелене світло, щоб оголосити про таке рішення.

"Через дуже важливий пост, який він займає, мене попросили назвати його ім'я (на пост прем'єра) тільки тоді, коли він дасть згоду на це", - сказав Берлусконі.

"Кожен розуміє, що він (Таяні - Ред.) був би відмінним кандидатом, оскільки Італії нема на що розраховувати в Європі чи світі. Він має велике значення, тому що він є президентом інституту ЄС, який обирається безпосередньо громадянами Європи", - сказав колишній прем'єр.

Однак в інтерв'ю Welt, відповідаючи на питання про пропозицію Берлусконі, Таяні заявив: "Я хотів би залишитися президентом Європейського парламенту, це дуже важливо для Італії". Таяні також додав, що це велика честь, однак він "робить все, щоб працювати в інтересах Європи".

Нагадаємо, Берлусконі, який 4 рази обіймав прем’єрську посаду, не може знову керувати урядом через звинувачення в шахрайстві. 

Раніше повідомлялося, що правий блок на чолі з партією колишнього прем’єр-міністра Сильвіо Берлусконі лідирує у передвиборчих перегонах, але не отримає достатньо голосів для абсолютної більшості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.