Родичі жертв МН17 вимагають вибачень у лідера ультраправих Нідерландів за візит до РФ

Середа, 28 лютого 2018, 13:26

Родичі жертв катастрофи рейсу MH17  вимагають вибачень від лідера нідерландської ультраправої "Партії свободи" Герта Вілдерса, який хизувався значком російсько-нідерландської дружби під час візиту до РФ.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTL.

"Російська Федерація причетна до вбивства 298 людей і наголошування депутата на дружбі з РФ неприйнятно", - заявили у Фундації родичів жертв катастрофи MH17.

Герт Вілдерс напередодні виступив у Держдумі РФ. Ввечері він розмістив у своєму Твіттері світлину зі значком, що символізує російсько-нідерландську дружбу.

"Я з гордістю ношу цей значок російсько-нідерландської дружби тут", - написав він.

"Ми вимагаємо вибачень від Вілдерса, бо неприйнятним є те, що він декларує любов до Росії, яка причетна до катастрофи", - заявив Піт Плуг від імені Фундації родичів жертв катастрофи MH17. У катастрофі він втратив свого брата, невістку та племінника.

За словами Плуга, весь візит  Вілдерса був неприйнятний.

Інші родичі жертв катастрофи теж не приховують обурення.

"Яка огидна поведінка! Це недостойно нідерландського депутата. 17 липня 2014 року був збитий MH17, і мого сина вбили росіяни", - написав Томас Шансманн.

Нагадаємо, наприкінці січня група родичів жертв катастрофи рейсу MH17 виграла справу в американському суді, що дає їм право на компенсацію у сотні мільйонів доларів США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.