Лідери ЄС на саміті наступного тижня обговорять отруєння Скрипаля

Четвер, 15 березня 2018, 18:15

Лідери Європейського Союза на саміті в Брюсселі наступного тижня обговорять отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це у Twitter повідомив брюссельський корреспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Лідери ЄС обговорять напад у Солсбері на засіданні Європейської ради в Брюсселі 22 березня. Висновки до саміту міститимуть параграф про напад, у якому буде виражена солідарність з Великою Британією", - повідомив журналіст.

За словами кореспондента, ЄС поки не планує запроваджувати нових санкцій проти РФ у зв’язку з отруєнням екс-шпигуна.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.