Отруєння Скрипаля: Чехія може вислати російських дипломатів

П'ятниця, 23 березня 2018, 10:57

Чехія розмірковує над тим, щоб вислати кілька російських дипломатів у відповідь на отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського шпигуна в британському Солсбері 4 березня.

Про це заявив прем’єр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє видання Ceske Noviny.

"Так, ми швидше за все підемо цим шляхом" - сказав він і додав, що це буде "більше ніж одна особа".

"Були представлені різні погляди, метою дебатів було знайти спільний підхід, цього не сталося, але є ряд країн, які про це думають" - зазначив Бабіш.

Як повідомлялося, у четвер на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії, що "дуже ймовірно" Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

За даними ЗМІ, Польща, країни Балтії і Франція можуть прийняти рішення про видворення російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Великій Британії.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.