В МЗС РФ відреагували на заяву лідерів ЄС у справі Скрипаля

П'ятниця, 23 березня 2018, 12:31

В МЗС РФ "висловили жаль" через те, що лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії, що "дуже ймовірно" Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

"Використане ЄС формулювання, що приписує Росії відповідальність за те, що трапилося лише на підставі того, що "немає інших правдоподібних альтернативних роз'яснень", являє собою в сутності бездоказове звинувачення на нашу адресу. Готовність Європейської ради погодитися з британською версією обставин інциденту в Солсбері можна пояснити тільки бажанням підтримати прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей, яка опинилася в скрутному становищі", - йдеться у повідомленні.

В МЗС РФ заявили, що "Євросоюз зволів піти у фарватері чергової антиросійської кампанії, розгорнутої Лондоном та його заокеанськими союзниками з очевидною метою – поставити ще одну перешкоду на шляху нормалізації ситуації на європейському континенті".

Нагадаємо, 22 березня на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії, що "дуже ймовірно" Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

Євросоюз також відкликав свого посла в Москві Маркуса Едерера "для консультацій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.