Президент Туреччини назвав нову ціль військової операції у Сирії

Понеділок, 26 березня 2018, 08:43

Військова операція Туреччини в Сирії досягне своєї мети, коли буде взятий під контроль Таль-Рифат в північній частині провінції Алеппо.

Про це заявив президент Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Anadolu.

"З Божою допомогою, ми досягнемо мети цієї операції, взявши під контроль Таль-Рифат протягом короткого часу", - сказав Ердоган.

Президент також закликав США передати контроль над сирійським містом Манбідж "справжнім господарям" міста, прибравши звідти курдські "Загонами народної самооборони" (YPG), які Анкара вважає терористами.

"Якщо терористична організація не буде прибрана звідти, нам доведеться це зробити разом з жителями регіону", - додав Ердоган.

Місто Таль-Рифат, контрольоване курдами з YPG, розташоване на південь від Афрін. Воно є стратегічною територією між містами Афрін і Марея. Таль-Рифат протягом війни в Сирії неодноразово переходив від однієї сторони до іншої.

Як відомо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

18 березня турецька армія разом із союзниками захопила головне місто району - Афрін, а 24 березня заявила про повний контроль над регіоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.