Партії Італії домовляються щодо уряду перед офіційними консультаціями

Четвер, 29 березня 2018, 16:43

Італійські політичні партії у четвер провели зустріч, щоб знайти спільну основу для формування уряду, перед офіційними консультаціями з президентом наступного тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Рух "5 зірок", який отримав більшість голосів на виборах 4 березня, організував зустріч в парламенті з крайньо правою "Лігою Півночі", її більш помірним союзником "Forza Italia" та лівою "Партією свободи та рівності".

Лідер "5 зірок" у парламенті Даніло Тонінеллі заявив, що переговори були "конструктивними" та були зосереджені на політиці, яка могла б отримати широку підтримку в парламенті, такі як заходи боротьби з бідністю, а не на розподіленні посад в уряді.

Представник Forza Italia Анна Марія Берніні також заявила, що зустріч була "корисною", але існують серйозні перешкоди на шляху формування правлячої коаліції.

"5 зірок" та "Ліга Півночі" претендують на право висунути кандидатуру прем'єр-міністра та очолити уряд - перша як найбільша партія, а друга - як провідна партія в консервативній коаліції, яка отримала більшість місць у парламенті.

Партії досі не дійшли згоди, хто ж очолить уряд, а лідер "Ліги Півночі" Маттео Сальвіні навіть заявив, що бачить 50-відсотковий шанс того, що ніякої угоди врешті-решт не буде і що в найближчі кілька місяців відбудуться нові вибори.

Читайте також: "Нова перемога Берлусконі: парламент Італії почав формувати владу після виборів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.