Берлусконі готовий підтримати лідера ультраправих на посаді прем’єра Італії

Середа, 7 березня 2018, 09:53

Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі готовий підтримати лідера євроскептичної партії "Ліга півночі" Маттео Сальвіні, щоб той спробував сформувати уряд.

Про це повідомляє Reuters.

"У повній відповідності з нашими угодами ми будемо лояльно підтримувати спроби Сальвіні створити уряд. Зі свого боку, будучи лідером "Вперед, Італія", я тут, щоб підтримати його, щоб гарантувати міцність коаліції та підтримувати наші зобов'язання перед виборцями", - сказав Берлусконі.

"Ліга півночі" набрала близько 17% на виборах і випередила партію "Вперед, Італія", яка отримала 14%. Саме тому її лідер Маттео Сальвіні вважає, що саме він має стати кандидатом у прем’єри.

Правоцентристська коаліція, яка включає також дрібніші партії, разом набрала 37% і таким чином є найбільшою групою у новообраному парламенті. Однак абсолютної більшості правоцентристи не мають, що змушує їх домовлятися з меншими політичними силами.

Перед виборами Берлусконі заявляв, що у разі перемоги його партії, він запропонує на посаду глави уряду нинішнього президента Європарламенту Антоніо Таяні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.