У Чехії комуніст, обраний головою парламентської комісії, подав у відставку після протестів

Вівторок, 6 березня 2018, 17:55

Комуніст Зденек Ондрачек, обраний головою комісії чеського парламенту з генеральної інспекції сил безпеки, подав у відставку після протестів.

Про це повідомляє видання iDnes.

"Я оцінив ситуацію з точки зору власної безпеки і безпеки свої родини" - пояснив Ондрачек своє рішення.

"Колеги з правої частини політичного спектру, демократичний натовп – не варто плутати. Ваша демократія означає, що я, моя родина, мої діти опинилися під тиском" - заявив він.

Нагадаємо, у Чехії тисячі людей у понеділок вийшли на акцію протесту після призначення депутата-комуніста Зденека Ондрачека головою комісії з генеральної інспекції сил безпеки.

Українські організації у Чехії також виступили проти обрання Ондрачека.

Це перший випадок, коли депутат-комуніст отримав таку високу посаду після падіння комунізму у Чехії майже три десятиліття тому.

Зденек Ондрачек був єдиним депутатом чеського парламенту, який прийшов на відкриття так званого "представництва ДНР" в Чехії. 

У 2015 році Ондрачека не впустили до України в аеропорту "Бориспіль". На своїх сторінках у соцмережах він переживав за долю Маріуполя, "оточеного військами Правого сектора, де забороняють говорити по-російськи".

Партія КПЧМ, в яку входить Ондрачек, максимально перешкоджала голосуванню в чеському парламенті щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: