В Угорщині закриваються найбільша критична до Орбана газета та радіо

Вівторок, 10 квітня 2018, 12:40

В Угорщині закриваються два медіа, що входять до бізнес-імперії угорського олігарха Лайоша Сімішки, який відкрито підтримує праворадикальну партію "Йоббік".

Мова йде про одну з найбільших та найвпливовіших угорських газет, опозиційну Magyar Nemzet, та радіостанцію Lánchíd Rádió. Під час виборчої кампанії Magyar Nemzet  публікувала численні матеріали про корупцію в уряді. 

На сайті Magyar Nemzet розміщено повідомлення, що у зв’язку з фінансовими проблемами та на основі рішення власників паперова та онлайн-версія газети припиняють існування.

Останній номер газети вийде в середу, 11 квітня. Співробітників про закриття видання, яке пропрацювало 80 років, повідомили у вівторок вранці.

Lánchíd Rádió повідомило про аналогічні причини зупинки роботи. Воно припинить мовлення у ніч на середу.

Лайош Сімішка, один із найбагатших бізнесменів Угорщини, в минулому був близькими другом прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та підтримував партію "Фідес".

Однак в 2014 році вони посварились і Сімішка кинув усі сили на підтримку найбільшого конкурента правлячої партії – праворадикальної "Йоббік".

На парламентських виборах 8 квітня партія "Йоббік" зайняла друге місце та матиме 25 мандатів в угорському парламенті. Однак політсила сподівалась на кращі показники. У зв’язку з провалом на виборах лідер "Йоббіка" Габор Вона подав у відставку.

Правляча угорська партія "Фідес" отримала переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме контроль над 2/3 голосів у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.