Прем'єр Туреччини: взаємні погрози США і РФ нагадують вуличну бійку

Четвер, 12 квітня 2018, 10:00
Анкара виступає проти посилення напруженості у відносинах між державами, які володіють ядерною зброєю.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, коментуючи загострення риторики між Москвою і Вашингтоном щодо ситуації в Сирії, передає Anadolu.

"Постійні члени Ради безпеки ООН, володіючи ядерним арсеналом, несуть особливу відповідальність за ситуацію у світі. У соціальній мережі Twitter розміщують повідомлення зі взаємними погрозами. Одні заявляють про наявність "розумних ракет". У відповідь лунають твердження про арсенал ще "більш крутих і просунутих" систем. Ситуація нагадує вуличну бійку, сварку задирак посеред дня", - зазначив Йилдирим.

Від протистояння держав потерпає мирне населення Сирії, підкреслив він.

"Регіон, як ніколи, потребує співпраці та відновлення, а не поглиблення протиріч. Важливо докласти зусиль для зміцнення цілісності Сирії та Іраку і відмовитися від політики подвійних стандартів щодо терористичних структур. Анкара не має територіальних претензій до сусідніх держав й очікує такого ж ставлення до Туреччини", - додав глава турецького уряду.

Нагадаємо, 7 квітня неурядові волонтерські організації повідомили про хімічну атаку в Думі, в результаті якої загинули від 40 до 70 осіб. Сирійські і російські військові назвали ці повідомлення брехнею.

Країни Заходу поклали відповідальність за передбачувану атаку на війська Башара Асада. Президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів у Сирії, заявивши, що "на підході гарні, нові і "розумні" ракети.

У відповідь речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

Перед цим Росія пригрозила, що кожна ракета США, випущена по Сирії, буде збита, як і пристрої, з яких ці ракети випущені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.