Трамп досі не прийняв рішення щодо операції в Сирії - Білий дім

П'ятниця, 13 квітня 2018, 10:39

Президент США Дональд Трамп має намір продовжити консультації з союзниками щодо можливої військової операції в Сирії у відповідь на застосування на її території хімічної зброї.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс під час брифінгу.

"Жодного остаточного рішення не прийнято. Ми продовжуємо оцінювати дані розвідки та ведемо бесіди з нашими партнерами та союзниками", - сказала вона.

Трамп провів розмову з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей та запланував знову поговорити з лідером Франції Емануелем Макроном.

"Лідери продовжували обговорювати необхідність спільної реакції на використання хімічної зброї у Сирії", - розповіли у Білому домі про бесіду Трампа з Мей. 

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів в Сирії, заявивши, що "на підході хороші, нові і "розумні" ракети". Це стало реакцією Трампа на повідомлення про ймовірну хімічну атаку в сирійському місті Дума, у якій загинули від 40 до 70 осіб.

У відповідь прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова порадила США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

Глава Пентагону Джеймс Меттіс стверджує, що його відомство готове до військового сценарію у Сирії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей скликала міністрів на позачергове засідання уряду в четвер, щоб обговорити приєднання до можливої військової операції США та Франції в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.