Глава МЗС Нідерландів у Москві заявив про відсутність холодної війни з РФ

П'ятниця, 13 квітня 2018, 14:47

Новий глава МЗС Нідерландів Стеф Блок стверджує, що між Заходом і Росією немає холодної війни.

Про це він заявив після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві, повідомляє нідерландський мовник NOS.

За словами Блока, відносини між Європою і Росією переживають "непрості часи" незважаючи на спільні інтереси, економічні і культурні зв’язки.

"Якщо почитати газети, то можна подумати, що повернулася холодна війна, і мене часто про це питають журналісти. Відповідь чітка: "Нет" (відповів російською – ред.)" - заявив міністр.

Сторони під час зустрічі також обговорили ситуацію в Сирії. Нідерландський міністр заявив, що очікував від Лаврова підтримки незалежного розслідування хімічної атаки у місті Дума під керівництвом ООН, однак Росія не надала такої підтримки.

Ще перед візитом до Москви Стеф Блок назвав MH17 головною його темою. Він висловив сподівання, що Кремль співпрацюватиме з розслідуванням щодо відповідальних за збиття лайнера.

Блок вказав Лаврову, що розповсюдження інформації, яка суперечить висновкам групи з розслідування, болісне для родичів жертв катастрофи. Проте Лавров піддав сумніву незалежність розслідування катастрофи.

Нагадаємо, Стефа Блока призначили главою МЗС Нідерландів минулого місяця після того як його попередник Хальбе Зейлстра пішов у відставку після зізнання, що він збрехав про свою присутність на зустрічі з Путіним 2006 року, де російський президент розповідав про плани на "велику Росію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.