Трамп вирішив відкласти запровадження нових санкцій проти РФ - ЗМІ

Вівторок, 17 квітня 2018, 08:28

Президент США Дональд Трамп особисто розпорядився призупинити запровадження нових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на джерела.

На тлі того, як чиновники в Москві активно засуджували можливі нові санкції, Трамп провів зустріч зі своїми радниками і заявив їм про своє невдоволення тим, що про санкції вже оголосили, а він ще недостатньо їх вивчив.

Постпред США при ООН Ніккі Гейлі у неділю заявила про готовність Вашингтона оголосити про нові санкції проти Росії через хімічну атаку в Сирії вже у понеділок.

У Білому домі стверджують, що заява Гейлі була її особистою ініціативою і вона зробила помилку, "яку тепер необхідно усунути".

Зазначається, що після її заяви представник адміністрації Трампа навіть повідомив посольство РФ у Вашингтоні, що санкцій насправді поки не буде.

Джерела в адміністрації стверджують, що економічні санкції проти Росії поряд з іншими заходами дійсно серйозно розглядалися, однак президент не надав остаточного дозволу на їх запровадження. При цьому Трамп навряд чи дасть дозвіл на їх запровадження без чергового прояву агресивної поведінки РФ.

Нагадаємо, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що Сполучені Штати незабаром ухвалять рішення щодо впровадження додаткових санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: