Мер Неаполя не хоче бачити в порту субмарину США, яка обстріляла Сирію

Середа, 18 квітня 2018, 19:51

Мер італійського міста Неаполь Луїджі де Магістріс заявив, що не хоче бачити поблизу порту американський атомний підводний човен USS John Warner, який брав участь в ударах по Сирії.

Про це повідомляє La Reppublica.

Магістріс минулого тижня написав листа голові адміністрації порту, контр-адміралу Артуро Фараоне, в якому поскаржився на те, що 20 березня той дав дозвіл американській субмарині пройти через Неаполітанську затоку для участі у навчаннях НАТО.

Магістріс нагадав, що у 2015 році назвав місто "денуклеаризованою зоною" і "заборонив стикування та стоянку будь-якого судна, що має ядерну енергію або містить ядерну зброю" і оголосив Неаполя "містом миру".

"Наша адміністрація не проти кого, крім того, вона виступає за політику миру, роззброєння та міжнародного співробітництва. Той факт, що це той самий підводний човен (що брав участь в ударах по Сирії), ще більше підкріплює правильність наших рішень, згідно з якими, кораблі з атомними силовими установками або ядерною зброєю не приймаються в порту Неаполя", - написав він.

Фараоне надіслав меру лист у відповідь, в якому повідомив, що "рішення про прибуття та/або транзит іноземних військово-морських суден у національних територіальних водах" не підпадають під його юрисдикцію, а є рішенням від італійського Міністерства з оборони.

Він також зазначив, що американський субмарині було заборонено входити до самого порту через його радіоактивну силову установку і він пройшов на відстані близько 3,5 миль від портового міста.

Як відомо, в Неаполі розміщується командування Об'єднаних сил НАТО. Проте Італія а не брала участі в ударах по Сирії.

Нагадаємо, 14 квітня підводний човен USS John Warner в рамках удару США, Британії та Франції по Сирії випустив 6 ракет "Томагавк" зі східного Середземномор'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: