Партія Ердогана впевнена у його перемозі в першому турі виборів

Четвер, 19 квітня 2018, 12:49

Керівна партія Туреччини впевнена, що її лідер та чинний президент Реджеп Таїп Ердоган виграє дострокові президентські вибори вже в першому турі.

Таку впевненість висловив заступник прем’єр-міністра Бекір Боздаг в інтерв'ю державній агенції Anadolu, повідомляє Hurriyet Daily News.

"Дострокові вибори позитивно вплинуть на економіку. Не буде необхідності проводити другий тур. Результат президентських виборів вже зараз визначений після реакції ринків", - заявив Боздаг.

Заступник глави уряду зазначив, що ринки позитивно відреагували на оголошення дострокових виборів, а це свідчить про те, що економіка Туреччини піде у правильному напрямку після голосування.

"Хто б не виграв вибори 24 червня, він отримає 5-річну перспективу. Питання про те, чи можна буде сформувати уряд після виборів, не стоятиме", - додав він.

Туреччина проведе позачергові президентські та парламентські вибори 24 червня 2018 року. Оголошуючи дочасні вибори, Ердоган заявив, що в "країні зростає невизначеність після спроби державного перевороту в 2016 році і перехід до нової системи управління стає дедалі актуальнішим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.