Саміт Трампа з Кім Чен Ином, ймовірно, відбудеться у Швейцарії - ЗМІ

Четвер, 19 квітня 2018, 15:04

У США розглядають Швейцарію як найбільш підходяще місце для проведення саміту за участю американського лідера Дональда Трампа та глави КНДР Кім Чен Ина.

Про це пише NBCnews з посиланням на високопоставлені джерела у Вашингтоні.

Серед можливих місць зустрічі двох лідерів згадувалися Пекін, Пхеньян і Монголія. Однак, всі вони були відкинуті з міркувань безпеки. За даними співрозмовника, чиновники США виступають за більш нейтральні місця для зустрічі, бажано в Європі. Ще одним можливим місцем американці вважать Швецію.

Представники двох країн поки не ухвалили остаточного рішення.

За словами Трампа, його адміністрація розглядає п'ять місць напередодні підготовки саміту, який повинен відбутися в кінці травня або на початку червня.

Раніше стало відомо, що кандидат на посаду держсекретаря США, директор ЦРУ Майк Помпео зустрічався з лідером КНДР Кім Чен Ином для обговорення можливої зустрічі лідерів двох країн.

Трамп заявляв, що може зустрітися з Кім Чен Ином у найближчі тижні. Разом з тим Трамп висловив сподівання на плідну зустріч з з північнокорейським лідером, однак попередив, що піде з зустрічі, якщо вона здасться йому не результативною.

Як відомо, США наполягають на денуклеаризації КНДР. Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: