Лавров натякнув, що Скрипаль би не вижив у разі отруєння спецслужбами

Понеділок, 2 квітня 2018, 14:46

Міністр закордонних РФ Сергій Лавров натякнув, що якщо б отруйну речовину в Солсбері дійсно застосували експерти, у жертв не було б шансів вижити.

Про це повідомляє РІА Новості.

Телеканал СNN сьогодні повідомив, що, на думку британської влади, використання нервово-паралітичного речовини "Новічок" було складною операцією за участю експертів, яку міг схвалити тільки Кремль.

"Якщо йдеться про таку бойову отруйну речовину, та ще й якщо її застосовано витончено, робіть висновки самі, що могло стати з людьми, які були обрані в якості об'єктів такої атаки", - сказав Лавров.

Він також заявив, що Росію безпідставно звинувачують в отруєнні Сергія Скрипаля та змушують визнати, що або Кремль віддав наказ зробити це, або Москва втратила контроль над отруйною речовиною.

"І я вважаю, що це абсолютно неприйнятно в будь-якій сфері діяльності, але особливо в дипломатії і особливо, коли мова йде про питання життя і смерті", - сказав Лавров.

Російський міністр також заявив, що у Москви не було мотивів для отруєння, а висилка дипломатів була проведена під надуманими приводами і скорочує можливості для діалогу Росії з Заходом.

Минулого тижня поліція Британії офіційно повідомила, що максимальна концентрація нервово-паралітичної речовини була виявлена на вхідних дверях будинку в Солсбері, де проживав Скрипаль.

Сергія Скрипаля разом з дочкою отруїли 4 березня, з тих пір вони обоє перебувають у лікарні. Юлія Скрипаль вже не перебуває в критичному стані і її здоров’я швидко покращується. Її батько залишається в критичному, але стабільному стані.

Сьогодні британські ЗМІ повідомили, що у рамках розслідування отруєння у Британії допитали жінку, яка на прохання Скрипалів привезла із Росії гречку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.