Посольство у Чехії висловило протест через візит чеських політиків до окупованого Криму

П'ятниця, 20 квітня 2018, 13:28

Посольство України у Чехії висловило протест через візит депутата Європарламенту Яроміра Коглічека та сенатора Ярослава Доубрави до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві посольства.

"Посольство України в Чехії висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним відвіданням депутатом Європарламенту від Комуністичної партії Чехії і Моравії Яроміром Коглічеком та сенатором Сенату Чехії Ярославом Доубравою окупованої Росією території Автономної Республіки Крим для участі у т.зв. "IV Ялтинському економічному форумі", - йдеться у заяві.

У посольстві нагадали, що це вже не перше порушення політиками українського законодавства при відвідуванні окупованої території.

"Розглядаємо такі дії чеських політиків як усвідомлену і демонстративну зневагу до міжнародного права, а тому вони, безумовно, не залишаться без реакції" - наголосили у диппредставництві.

У зв’язку з цим посольство нагадує, що за порушення порядку в’їзду на окуповані території українським законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Особливе обурення посольства викликали заяви політиків, які закликали до порушення режиму санкцій щодо Криму і роздавали підприємцям рекомендації, як обійти санкції.

"Розраховуємо, що компетентні органи Чеської Республіки у зв’язку з цим звернуть увагу на ті чеські компанії, діяльність яких в Криму в обхід санкцій лобіює Коглічек та деякі інші чеські політики, помічені у незаконних відвідуваннях окупованого Криму" - йдеться у заяві.

Нагадаємо, в тимчасово окупованому Росією Криму у четвер відкрився Ялтинський міжнародний економічний форум, на який приїхали також політики з європейських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.