Франція незадоволена військовою співпрацею з Німеччиною на тлі союзу з Британією

П'ятниця, 20 квітня 2018, 15:13

Франція вважає військову співпрацю з Німеччиною незадовільною і шкодує з приводу того, що в Берліні холоднокровно сприйняли пропозиції французького лідера Еммануеля Макрона щодо посилення кооперації в оборонній сфері.

Про це пише Politico.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від будь-якої участі Бундесверу в операції в Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї режимом Башара Асада, що з жалем сприйняли в Парижі.

У той же час британці і французи відновили активну військову співпрацю і показали, що вони є єдиними європейськими державами, здатними вести проводити військові закордонні операції.

"У сфері оборони відносини між Парижем і Лондоном, природно, мінливі, у той час як вони обмежені і незадовільні з Берліном", - заявив французький дипломат газеті Le Figaro.

У Британії позитивно сприймають спільну з Францією операцію і зазначають, що нарешті вона вийшла на практичний рівень.

"Однією з речей, яким Макрон завжди приділяв увагу, коли проводив перші контакти, було фокусування уваги на питаннях безпеки і оборони. Тепер він реалізовував це на практиці", - заявив високопоставлений співрозмовник у Лондоні.

14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії. Цілями для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і два місця поблизу міста Хомс.

Як відомо, 7 квітня в сирійському місті Дума від 40 до 70 осіб загинули внаслідок імовірної хімічної атаки, яку здійснив режим Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.